Antykwariat Epicki > kulinaria

kulinaria

Chochlą i mieczem

Tematem tych bardzo ciekawych i barwnie napisanych wspomnień są niezwykłe dzieje dwóch włościańskich rodzin z Kielecczyzny - Wachowiczów i Partyków - którzy po przeniesieniu się do Warszawy w 1911 roku odegrali znaczącą rolę w historii stołecznej gastronomii dwudziestolecia międzywojennego.

34,00 
Energia życia, energia pożywienia. Praktyczne sposoby wzmocnienia zdrowia

Poznanie nowych źródeł energii dla naszego organizmu, zrozumienie jej przepływów, pomoże nam nabrać sił i chęci do działania, a także zrozumieć, że jak powiedział Stuart Wilde: "Życie nie powinno być walką, lecz łagodnym przechodzeniem od jednego punktu do drugiego, bardzo przypominającym spacer doliną w słoneczny dzień".

23,00 
Kuchnia polska i światowa

Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. - Wiele wariantów tradycyjnych dań. - Nowe pomysły przywiezione z podróży po Chinach, Włoszech, Francji, Grecji, Chorwacji... - Regionalne polskie przepisy na pyszne potrawy. - Porady praktyczne usprawniające pracę. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.

16,00 
Kuchnia szefów

Księga Szefów Kuchni to absolutnie wyjątkowa książka kucharska. Najlepsi w Polsce mistrzowie kulinarni prezentują w niej autorskie przepisy na dania oryginalne, wykwintne i smakowite. Dopełniają je porady i kolorowe zdjęcia potraw. To kuchnia pięknie podana i stworzona z pasji do gotowania. Może być wspaniałą inspiracją do przygotowania uroczystej kolacji, która wzbudzi podziw Waszych gości.

63,00 
Lecznicza Dieta Alleluja

Dieta Alleluja działa leczniczo, wykorzystując naturalne siły organizmu. Oddziałując już na poziomie komórkowym, odblokowuje zasoby energetyczne organizmu i uruchamia tzw. odżywianie endogenne (wewnątrzkomórkowe). Dzięki temu bez poczucia głodu radykalnie tracimy na wadze, o ile jest to potrzebne, a nasze ciało oczyszcza się z toksyn, aktywizuje się system immunologiczny i odblokowują się bloki enzymatyczne. Organizm zaczyna funkcjonować jak odmłodzony. Następuje zdecydowana (!) poprawa stanu zdrowia, jakiej nie udaje się uzyskać przy pomocy żadnych farmaceutyków. Uruchomiony precyzyjny Boży skalpel usuwa osłabione komórki, a w ich miejsce powstają nowe, zdrowe.

22,00 
Mistrzowie europejskiej kuchni zapraszają do stołu. Wypieki

W książce tej europejscy mistrzowie cukiernictwa prezentują około 150 przepisów na słodkie specjały, które będą Państwo mogli wypróbować w swojej kuchni - zaznając rozkoszy ucztowania. Przepisy zawarte w tym zbiorze pochodzą od 16 mistrzów renomowanych cukierni z 8 krajów.

110,00 
Najlepsze dania z grzybami

W książce tej znajdą Państwo przepisy na potrawy z grzybami leśnymi i hodowlanymi. Mamy tu bogactwo pomysłów na dania z bocznika i te z pieczarkami. Znajdziemy też przewodnik po tym, jak zbierać grzyby i jak dalej z nimi postępować.

10,00 
Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków

To naprawdę działa! Ponad pół miliona Polaków schudło dzięki diecie doktora Dukana! Francuska dieta okazała się doskonała dla Polaków. Szybko tracą zbędne kilogramy, mają mnóstwo energii i czują się wspaniale. Aby ułatwić Ci chudnięcie, przy współpracy z doktorem Dukanem opracowaliśmy polskie przepisy zgodne z zasadami jego diety. Jeśli lubisz naszą narodową kuchnię, w tej książce znajdziesz receptury na tradycyjne dania: śledzie po kaszubsku, chłodnik po polsku, a nawet śląską roladę. A jeżeli gotujesz z fantazją, sięgnij po przepis na zupę imbirową, baba ghanoush albo cytrynowe steki.

16,00 
Polska Wielkanoc żurki, jajka, szynki

O niezwykłości Wielkanocy w dużej mierze decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania. Tradycja nakazuje żeby stół wielkanocny uginał się od świątecznych dań. Żurki, szynki, jajka, kiełbasy, pasztety, ciasta to tylko niektóre z potraw którymi możemy się rokoszować w gronie najbliższych. W tej książce znajdziecie przepisy na dania tańsze i prostsze, proste i wyszukane, każdy znajdzie tu coś dla siebie.

16,00 
Przy polskim stole

Co jedli i pili nasi przodkowie, jak rozwijała się sztuka kulinarna? Groch ze słoniną, pieczone bażanty podawane w upierzeniu, dwulitrowe kielich do wina, a także niezwykłe przepisy kulinarne naszych prababek- to wszystko tworzy tysiącletnie dzieje polskiego stołu i kuchni.

18,00 
Sirocco

Choć korzenie Sabriny tkwią w Iranie, wychowała się w Anglii i dorastała w zupełnie innej tradycji gastronomicznej – brytyjskie produkty, przepisy i techniki obróbki bardzo różnią się od bliskowschodnich. W rezultacie tego kulinarno-kulturalnego melanżu nauczyła się łączyć popularne europejskie produkty, które zna od dzieciństwa, z nutami Lewantu, tak aby uzyskać idealne kompozycje smakowe. Czasem są subtelne i aromatyczne, innym razem ostre i wonne, ale niemal zawsze podnoszą naturalny smak składników. Inspiracją do wszystkich przepisów w książce Sabriny była kuchnia Bliskiego Wschodu, ale ich podstawą są świeże produkty oraz style i techniki gotowania z Zachodu, stąd jej tytuł, Sirocco (gorący, suchy wiatr, który wieje ze wschodu na zachód, czasem opisywany jako ciepły, ostry i parny)

120,00 
Smakuj życie. Gotowanie nasza pasja.

Przepisy kuchni włoskiej. Mariola Bojarska-Ferenc, znana dziennikarka telewizyjna i autorka książek o zdrowym stylu życia, wspólnie ze swoim synem Aleksem, absolwentem Wydziału Ekonomii i Zarządzania Universit Cattolica del Sacro Cuore w Mediolanie odkrywają dla nas swoje ulubione włoskie smaki. Oboje zachęcają do wspólnego, rodzinnego gotowania, udowadniając, że może się ono przerodzić w kulinarną pasję, która bardzo zbliża do siebie ludzi.

18,00 
Wyprawy po przyprawy

Wyrusz w fascynującą i aromatyczną podróż! Stevie i Emma przewodnicy w programie „Wyprawy po przyprawy” podróżują po świecie w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków i przepisów. Dzięki tym wyprawom, poznasz ponad 100 smakowitych przepisów prosto z ojczyzny każdej z przypraw. Do tego mnóstwo porad oraz niezwykłych fotografii. Przygotuj się na odkrycie magii przypraw!

23,00 
Odwiedź nas
ANTYKWARIAT INTERNETOWY - aktywny całą dobę: 24/7
email: antykwariatepicki@op.pl


Możesz też zadzwonić
666 604 676

Regulamin sklepu | Polityka prywatności