Antykwariat Epicki > jedzenie

jedzenie

Co mógł jadać Jezus? Biblijna recepta na długowieczność

W książce dr Colbert radzi, co zrobić, aby jadać zdrowo, pozostawać w dobrej kondycji i cieszyć się życiem. Podaje również przepisy, dane o wartościach odżywczych oraz praktyczne porady. Odkryj stary jak świat, biblijny, niezwykle skuteczny i przepyszny sposób na zdrowe odżywianie!

35,00 
Jak zdrowo odżywiać dzieci

Dziecko potrzebuje energii, którą czerpie z jedzenia, by się uczyć i bawić, ale przede wszystkim, by rosnąć i się rozwijać. Od zbilansowanego żywienia zależy jego rozwój fizyczny, zdrowie, praca mózgu i układu odpornościowego. Książka podpowiada, jakie składniki wprowadzić do diety dziecka, by wzmocnić jego odporność, a także pomaga skomponować posiłki, dzięki którym organizm dziecka będzie się rozwijał najlepiej.

45,00 
Jarmuż. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczej roślinie na świecie

Pierwsza książka z serii „Superfoods” - obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. „Jarmuż” to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods.

20,00 
Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi

Autor tej książki jest wybitnym lekarzem medycyny naturalnej, naukowcem, wykładowcą i właścicielem kliniki. zawiera ona wnioski sformułowane na podstawie szerokich badań i testów klinicznych, które udowodniły związek między dietą, grupą krwi a zdrowiem. Ten poradnik dietetyczny podpowie każdemu z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej i utrzymać idealną wagę.

55,00 
Kuchnia polska i światowa

Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. - Wiele wariantów tradycyjnych dań. - Nowe pomysły przywiezione z podróży po Chinach, Włoszech, Francji, Grecji, Chorwacji... - Regionalne polskie przepisy na pyszne potrawy. - Porady praktyczne usprawniające pracę. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.

16,00 
Kuchnia szefów

Księga Szefów Kuchni to absolutnie wyjątkowa książka kucharska. Najlepsi w Polsce mistrzowie kulinarni prezentują w niej autorskie przepisy na dania oryginalne, wykwintne i smakowite. Dopełniają je porady i kolorowe zdjęcia potraw. To kuchnia pięknie podana i stworzona z pasji do gotowania. Może być wspaniałą inspiracją do przygotowania uroczystej kolacji, która wzbudzi podziw Waszych gości.

63,00 
Lecznicze głodówki dla każdego. Jak poprzez post pozbyć się chorób

Post to dużo więcej niż tylko rezygnacja z posiłku. Jest to holistyczna metoda, która prowadzi do fizycznego i duchowego oczyszczenia. Autor udziela nie tylko konkretnych wskazówek, ale i odnosi się do niezbędnej wiedzy z dziedzin medycyny akademickiej i alternatywnej, psychologii i filozofii. W tej książce znajdziesz opis potwierdzonych naukowo procesów zachodzących w ciele podczas poszczenia.

20,00 
Listy pieczętowane sosem, czyli gdzie karmią najlepiej w Polsce

Przewodnik po polskich restauracjach, których nie wolno ominąć! Świat kuchni od Bałtyku do Tatr, ogólnopolska karta sprawdzonych i polecanych dań, najlepsi z najlepszych szefów kuchni, smakowite tajemnice przydrożnych barów i lokali - wszystko, czego Polak powinien spróbować.

10,00 
Mistrzowie europejskiej kuchni zapraszają do stołu. Wypieki

W książce tej europejscy mistrzowie cukiernictwa prezentują około 150 przepisów na słodkie specjały, które będą Państwo mogli wypróbować w swojej kuchni - zaznając rozkoszy ucztowania. Przepisy zawarte w tym zbiorze pochodzą od 16 mistrzów renomowanych cukierni z 8 krajów.

110,00 
Najlepsze dania z grzybami

W książce tej znajdą Państwo przepisy na potrawy z grzybami leśnymi i hodowlanymi. Mamy tu bogactwo pomysłów na dania z bocznika i te z pieczarkami. Znajdziemy też przewodnik po tym, jak zbierać grzyby i jak dalej z nimi postępować.

10,00 
Nie potrafię schudnąć

Nie potrafię schudnąć to świetny poradnik dr. Pierre'a Dukana, francuskiego lekarza, specjalizującego się od ponad 30 lat w dietetyce i walce z otyłością. Autor opisał nowatorską, bezpieczną i niezwykle skuteczną dietę proteinową, która pozwoli nie tylko zrzucić zbędne kilogramy, ale także uniknąć efektu jo-jo i utrzymać upragnioną figurę do końca życia.

10,00 
Przy polskim stole

Co jedli i pili nasi przodkowie, jak rozwijała się sztuka kulinarna? Groch ze słoniną, pieczone bażanty podawane w upierzeniu, dwulitrowe kielich do wina, a także niezwykłe przepisy kulinarne naszych prababek- to wszystko tworzy tysiącletnie dzieje polskiego stołu i kuchni.

18,00 
Sirocco

Choć korzenie Sabriny tkwią w Iranie, wychowała się w Anglii i dorastała w zupełnie innej tradycji gastronomicznej – brytyjskie produkty, przepisy i techniki obróbki bardzo różnią się od bliskowschodnich. W rezultacie tego kulinarno-kulturalnego melanżu nauczyła się łączyć popularne europejskie produkty, które zna od dzieciństwa, z nutami Lewantu, tak aby uzyskać idealne kompozycje smakowe. Czasem są subtelne i aromatyczne, innym razem ostre i wonne, ale niemal zawsze podnoszą naturalny smak składników. Inspiracją do wszystkich przepisów w książce Sabriny była kuchnia Bliskiego Wschodu, ale ich podstawą są świeże produkty oraz style i techniki gotowania z Zachodu, stąd jej tytuł, Sirocco (gorący, suchy wiatr, który wieje ze wschodu na zachód, czasem opisywany jako ciepły, ostry i parny)

120,00 
Wyprawy po przyprawy

Wyrusz w fascynującą i aromatyczną podróż! Stevie i Emma przewodnicy w programie „Wyprawy po przyprawy” podróżują po świecie w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków i przepisów. Dzięki tym wyprawom, poznasz ponad 100 smakowitych przepisów prosto z ojczyzny każdej z przypraw. Do tego mnóstwo porad oraz niezwykłych fotografii. Przygotuj się na odkrycie magii przypraw!

23,00 
Odwiedź nas
ANTYKWARIAT INTERNETOWY - aktywny całą dobę: 24/7
email: antykwariatepicki@op.pl


Możesz też zadzwonić
666 604 676

Regulamin sklepu | Polityka prywatności