kuchnia polska
Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. - Wiele wariantów tradycyjnych dań. - Nowe pomysły przywiezione z podróży po Chinach, Włoszech, Francji, Grecji, Chorwacji... - Regionalne polskie przepisy na pyszne potrawy. - Porady praktyczne usprawniające pracę. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.
O niezwykłości Wielkanocy w dużej mierze decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania. Tradycja nakazuje żeby stół wielkanocny uginał się od świątecznych dań. Żurki, szynki, jajka, kiełbasy, pasztety, ciasta to tylko niektóre z potraw którymi możemy się rokoszować w gronie najbliższych. W tej książce znajdziecie przepisy na dania tańsze i prostsze, proste i wyszukane, każdy znajdzie tu coś dla siebie.