gotowanie
Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. - Wiele wariantów tradycyjnych dań. - Nowe pomysły przywiezione z podróży po Chinach, Włoszech, Francji, Grecji, Chorwacji... - Regionalne polskie przepisy na pyszne potrawy. - Porady praktyczne usprawniające pracę. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.
Księga Szefów Kuchni to absolutnie wyjątkowa książka kucharska. Najlepsi w Polsce mistrzowie kulinarni prezentują w niej autorskie przepisy na dania oryginalne, wykwintne i smakowite. Dopełniają je porady i kolorowe zdjęcia potraw. To kuchnia pięknie podana i stworzona z pasji do gotowania. Może być wspaniałą inspiracją do przygotowania uroczystej kolacji, która wzbudzi podziw Waszych gości.
Przewodnik po polskich restauracjach, których nie wolno ominąć! Świat kuchni od Bałtyku do Tatr, ogólnopolska karta sprawdzonych i polecanych dań, najlepsi z najlepszych szefów kuchni, smakowite tajemnice przydrożnych barów i lokali - wszystko, czego Polak powinien spróbować.
W książce tej europejscy mistrzowie cukiernictwa prezentują około 150 przepisów na słodkie specjały, które będą Państwo mogli wypróbować w swojej kuchni - zaznając rozkoszy ucztowania. Przepisy zawarte w tym zbiorze pochodzą od 16 mistrzów renomowanych cukierni z 8 krajów.
Przepisy kuchni włoskiej. Mariola Bojarska-Ferenc, znana dziennikarka telewizyjna i autorka książek o zdrowym stylu życia, wspólnie ze swoim synem Aleksem, absolwentem Wydziału Ekonomii i Zarządzania Universit Cattolica del Sacro Cuore w Mediolanie odkrywają dla nas swoje ulubione włoskie smaki. Oboje zachęcają do wspólnego, rodzinnego gotowania, udowadniając, że może się ono przerodzić w kulinarną pasję, która bardzo zbliża do siebie ludzi.